تاثیر موج کره ای در ترویج زبان و فرهنگ کره !
1400-08-19 1400-08-19 12:29تاثیر موج کره ای در ترویج زبان و فرهنگ کره !
«درآمد صادرات نفت ایران و صادرات محصولات فرهنگی توسط کره جنوبی در مدت مشابه در سال ۲۰۲۰ تقریبا با هم برابر بود»
خبر کوتاه بود و جانسوز. امروز می خواهم برایتان از کشور کره بنویسم. کشوری که تا دیروز با چین اشتباه می گرفتند و به سریال جومونگ می گفتند سریال چینی اما امروز به قدری از کشورهای دیگر جلو زده است که هر وقت کسی اسم این کشور را می گوید نمی پرسیم کره جنوبی را می گویی یا شمالی؟ تک تک خواننده ها و بازیگر هایش را می شناسند، لباس محلی اش را می پوشند، برای غذاهایشصف می کشند و برای شرکت کردن در دوره های این زبان در سفارت ماه ها در لیست انتظار می نشینند و بعضی از دخترهای نوجوان در رویای ازدواج با آیدل های کره ای زندگی را سپری می کنند. شاید فکر کنید این موج مخصوص ایران هست، اما نه کره موفق شده در تمام دنیا تاثیر بگذارد و چه بسا دید منفی جهانیان نسبت به کشورهای شرق آسیا را کم تر بکند. امروز در دانشگاه پکن با واژه 韩流 یا همان موج کره ای آشنا شدم. واژه Hallyu هالیو در اصلی چینی است و به موفقیت کره در اشاعۀ فرهنگش در دنیا اشاره دارد. با سرمایهگذاری و توجه دولت، موج هالیو روز به روز گستردهتر شد و از ابتدای قرن 21، کره به عنوان یکی از موفقترین کشورهای صادرکننده محصولات فرهنگی در دنیا معرفی شد. برای بیش از یک قرن آمریکا تنها کشورِ مدعیِ صادرات فرهنگی بود. سیزده درصد گردشگران خارجی که در سال ۲۰۱۹ میلادی به کره جنوبی سفر کردهاند، تحت تاثیر مشاهده فیلم و سریالهای کرهای و تنها با هدف تجربه فرهنگ عامه و حضور در رویدادهای فرهنگی به این کشور آمده بودند و در مجموع نیز نزدیک سه میلیارد دلار در کره جنوبی هزینه کردهاند. اخیرا این کشور فقط با یک سریال موفق به نام ” بازی مرکب ” توانست خوراکی های محلی، بازی های محلی و قدیمی خود را به شهرت و معروفیت جهانی برساند. برای تبدیل شدن به یک ابر قدرت صرفا نیاز نیست که روی بشکه های نفت و ذخایر طبیعی خوابیده باشید، امروزه کشورهای جهان دریافتهاند که سرمایهگذاری بر روی قدرت نرم نه تنها ارزشی کمتر از قدرت سخت ندارد، بلکه اهمیت و تأثیر آن فراتر از تمرکز صرف بر قدرت سخت است. کره جنوبی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و گسترش سریع فیلمها و موسیقی کرهای موجب شده تا جهانیان بهتر با مردم و فرهنگ کره جنوبی آشنا شوند. هر چند که به نظر راقم این سطور در این تبلیغ فرهنگی اغراق زیادی دیده می شود و در این موج تبلیغاتی هرگز به آمار رو به رشد خودکشی در میان جوانان و استحاله فرهنگی هیچ وقت سخنی گفته نمی شود، ولی با این وجود این تبلیغات چنان اثر گذار بوده که خود نیز بارها وسوسه شده ام که زبان کره ای را به عنوان زبان دهم شروع کنم.
محیا میرصادقی
پmahya_polyglot@
نظر (2)
محدثه
واقعا متاسفانه هیچی از جریان خودکشی ها گفته نمیشه🙁💔
اولش آیدلا مثل یک پدیده ی نجات دهنده برای آدمن که جای اون خلا عاطفی رو پر میکنن و فرد فکرمیکنه اونها با آهنگاشون اونو دارن توصیف میکنن…
کم کم یا براشون اینم عادی میشه یا زیادی توش غرق میشن که این واقعا بده….
و به معنای واقعی کلمه اونها میشن بت نوجوونا و جوونا، همونایی که مثلا قراره اینده رو بسازن….
بعد ازینکه از بدست اوردن تنها دلیل زندگی الانشون که همون آیدله ناامید میشن، چون حقیقتو فهمیدن، کم کم شاید دست به خودکشی بزنه یا افسرده بشه…
البته این بخش منفیش بود که گفتم
اون اولاش خوشیایی هم داره که خب این دوره برای یکی میشه یک ماه تا شاید ده سال باشه اما 99درصد سر و ته نداره…
تازه فقط مشکل از کی پاپ و موسیقی و کی دراما نیست، کلا اون دستای پشت پرده میخوان مارو برده کنن و این چقد غم انگیزه که حتی دستای پشت پرده هم خودشون برده اند🙁
بردگیم که فقط جسمی نیست، مهمتر از همه چی روح ماست چون شخصیت اصلی ما اونه و ما در واقع فقط تو این دنیا یک بدن بهمون دادن، اما من اصلی توی روحه که مبادا روزی برده بشه💔🚶🏼♀️
محیا میرصادقی
بله متاسفانه